“Bij een financieel gezond bedrijf gaat het niet om de cijfers op zich maar gaat het erom wat die cijfers zeggen over jou als ondernemer en over jouw bedrijf. Klopt het hele plaatje.”

 

Judith van Barlingen

 

Ik ben Judith en ik ben goed in cijfers. De keuze voor een studie bedrijfseconomie lag dan ook voor de hand.

Tijdens mijn studie ontstond al een knagend gevoel: Waar doe ik dit voor? Wat zeggen die modellen? Gaat het wel om die cijfers? Wat betekenen ze nu écht? Wat wil ik hier eigenlijk mee?

Toch koos ik na mijn studie voor het vertrouwde en kwam terecht bij een accountantskantoor en daarna een verzekeringsmaatschappij. Steeds duidelijker werd dat ik daar niet gelukkig werd. De cultuur, de werkhouding en vooral dat knagende gevoel: Gaat het wel om die cijfers? Waar blijven de menselijke waarden? Wat is nu de échte betekenis?

Ik was zoekende en toen de mogelijkheid kwam om naar het buitenland te gaan grepen we die kans. Als vrouw van een expat kwam ik in een compleet andere wereld. Een wereld waarin ik vooral moeder was en de vrouw van. Een wereld waar geld en status ook weer een belangrijke rol speelden. En ook hier weer dat knagende gevoel: Is dit waar het om gaat?

Weer terug in Nederland, zonder man en met twee jonge kinderen, viel ik terug op het veilige en vertrouwde. Een financiële baan in de financiële sector. En ik was blij en trots dat ik het met twee jonge kinderen financieel goed voor elkaar had.

Totdat ik weer vast liep. En dat knagende gevoel niet meer te negeren was.

Wat volgde was een periode van ontdekken en ontwikkelen. Van erachter komen dat ik veel meer ben dan mijn verstand. Het eindelijk ruimte durven geven aan mijn intuïtie. Het ontdekken dat er veel meer mensen zijn met dezelfde vragen en zelfs dat er een opleiding is die gaat over geld en leven, Life Planning. Een opleiding waarin het uitgangspunt is dat geld pas betekenis krijgt door het te verbinden met je doelen en dromen.

Van een ontdekkingsreis door de spirituele wereld uiteindelijk weer terug naar de cijfers. Maar nu met een groter besef van waar ik voor sta: een wereld waarin mensen en onze aarde met respect worden behandeld. En met het besef dat ik daar een bijdrage aan wil leveren.

Niet door zelf op de barricades te gaan, dat is niet wie ik ben. Maar door het helpen van bewuste ondernemers met dat waar ik goed in ben: cijfers, het zien van verbanden, het ontwarren van complexe situaties, het geven van vertrouwen en het scheppen van duidelijkheid. Praktisch met een diepere laag.

En vanuit de overtuiging dat het bij een financieel gezond bedrijf vooral gaat om wat de cijfers zeggen over jou en je bedrijf.

Loop jij als ondernemer vast met je administratie en met je cijfers? Heb je een complexe relatie met geld? Verlang je naar meer rust en grip op de financiële kant van je bedrijf? Merk je dat je onrustig wordt van een traditionele boekhouder die jou in een structuur duwt waar je niet mee uit de voeten kan? Of heb je er misschien een rommeltje van gemaakt en wil je daar vanaf?

Daar wil ik je graag bij helpen. Zodat jij inzicht hebt in je cijfers en wat deze betekenen, je erop kan vertrouwen dat de financiële kant goed geregeld is en jij datgene kan doen waar jij goed in bent.

Wil je eerst meer weten over wat ik doe kijk dan eens bij mijn aanbod. Of stuur me een mailtje op judith@judithvanbarlingen.nl dan maken we een afspraak.